Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stilla långdistans

Natten ödelägger stora planer

Helvetet tar mörkret i örat.

 

Morgonens oväsen

– ljusstrålar i enat sinnelag

legio, ty de är många.

 

En lovsjungande ängel 

faller och kroknar gradvis.

 

Världens bok signeras i ljus,

arketyp under pseudonym.




Fri vers av Per Blomqvist
Läst 273 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-10-19 10:13



Bookmark and Share


  Börje Larsson
talande bilder....bra!
2011-10-25

  Vici
"Morgonens oväsen

– ljusstrålar i enat sinnelag

legio, ty de är många.



En lovsjungande ängel

faller och kroknar gradvis"

Fullträff
;-)
2011-10-21

  Minkki VIP
en så personligt formulerad situation, som de flesta väl känner igen...

yön töitä aamu nauraa - morgonen skrattar åt nattens verk/arbete säger ett finskt ordstäv. Det har hjälpt mig.
Liksom Tove Jansson som i 'Vem ska trösta knyttet' säger: på natten blir det hemska mycket värre än det är...

migrän? Morgonens oväsen - ljusstrålar....

lite tveksam till "legio, ty de är många" - betyder inte redan legio att de är många, 'legioner' ? hm.

håller med AgnesP, med tillägget Väldigt väl hopknutet slut!
2011-10-20

  AgnesP
Er helt såld med de sidste to linjer:) og med det hele..
2011-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Per Blomqvist
Per Blomqvist