Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

(varje människa; en pärla)




inkognito

 

 

världen har öppnat sig som en mussla
pärlan däri; det är jag

och nu sitter jag här
och nu sitter jag där

på dansbanan är det tomt
som i portföljer vid kravaller

det som verkar avskräckande för vissa
verkar tilldragande för mig

som ett räkna sina kor
och alltid landa på minus

som de gör i öknen -

de dricker vatten med stor lust
de är så många som delar en törst

på månen finns fotspår av en gentleman

han som påstod sig kunna flyga
han som tog simlektioner på Forsgrénska badet

jag bor här, där jag är
och du bor därborta

där borta över himmelen
kan jag se dig segra, skåla och hålla tal

nämn inte mig -
jag lever inkognito

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-10-20 07:33



Bookmark and Share


  Raul Ström
Tomt ".... som i portföljer vid kravaller". Alltså Catherina: Varifrån tar Du allt ?????
2011-11-09

  anits VIP
Underbart
2011-10-22

  cilax VIP
det är så vackert skrivet
2011-10-20

  Seglaren
Underbart!!!!!!!
2011-10-20

  Börje Larsson
melankoli när den är som bra.....
2011-10-20

  Ingela Svenson VIP
Som en hemlig smygtittare dyker dikjaget upp lite här och där, roligt och lite sorgligt samtigt!
2011-10-20

  ulf olsson
så ledsam. i mina ögon. mkt bra.
2011-10-20

  Larz Gustafsson VIP
Klart mysig bild.
Någon polar-polare, kanske?
2011-10-20

  Larz Gustafsson VIP
Dyrbar är du.

Det var väl ett visst krig vi inte fick nämna...?

Dina dikter innehåller alltid en fascinerande blandning. Som ett kalejdoskop. Fast vildare.
2011-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP