Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
svar på tal till en före detta vän


Inre stabilitet

Inre stabilitet, sa du. Jo jag lyssnar, du begär att jag ska springa när jag inte ens kan gå.Vad tror du jag gör här om jag var klart utmejslad med fulla konturer. Flytande fram med strömmen, söker jag vägen jag inte känner. Kantrar, faller, hittar igen. I en tunn silverlina håller jag fast i min egen tillit. Det enda jag har. Tror du att jag trivs med mina blottor? Vackra likt utslagna tänder i ett tryne. Tror du inte jag ser jag med hur dan jag blivit? Förblindad av sorg, ett vemodsruckel, insvept i ett rosa skimmer av känslor av pastell. Indränkt av min egen stora konstnärlighet, min själs subtila egenart. Tror du det, att jag inte vet om mina unkna brister? för att du ligger lågt och inte säger det rakt ut. Hur kan du begära inre stabilitet från nån som fallit i bitar, ligger likt krossat glas på asfalten? Var är din ödmjukhet då? Eller är det rädslan som talar sitt kryptiska språk. Kallar,lockar och motar tillbaka. Sätter en prydlig etikett på och avvisar i dunkelhet. Avvärjande, förnekande, besvärjande i feghetens grågröna klädnad. Tror du de, att du kommer undan med din snabba manöver?

Touché där gick jag i sank, ger dig en check in blanco.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Gisela Nordell
Läst 231 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-10-22 00:53



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
En del menar sig vara så svärmorsdrömsstabila och stålmansstarka. Men de har en akilleshäl. Det har alla.
2011-10-23

  Gisela Nordell
varför tror du att den här texten
har dig som förebild?
Den är ingen brandfackla mot dig
bara ett uttryck, en dikt jag behövde skriva
Jag tror inte alls att du tror att du är
Jesus eller är en grön liten skit
det enda ord som du nämt är
"inre stabiltet", det stämmer och däri har du rätt.
Beklagar
att du trodde texten handlade om dig
Jag uppskattar dig väldigt mycket här på
poeter!Och det gör många andra med!
******************************
2011-10-22

  Mr Lindemann VIP
Det här varen ärlig och uppriktig text!

Men jag måste få sagt det att jag aldrig har velat vara en Jesus figur, inte heller strävar jag efter att vara en grön liten skit. När du så har knuffat ner mig från piedestalen, får jag bara påminna dig om vem som såg till att jag hamnade där från början.

Nu gäller det att ta tag i sig själv och inte svartmåla någon annan
2011-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Gisela Nordell
Gisela Nordell