Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Någon var ute och cyklade





Hon var liten och späd.
Lite vind...lite sned.

Såg ut som om hon inte
uppskattade sig själv.

Mamma tyckte
hon skulle bli bäst
i klassen,
låta mamma få glänsa.

Puffade på henne.

"Bättre kan du, slöfock !"

Dottern tömde en dag,
med hjälp av en syl,
luften ur 275 cyklar
på skolgården.

En delseger !




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-10-23 15:44



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Åh ! Ok, tack vännen ! Jag låter rubriken vara en dag till eller så...jag tycker nog den har nåt skälmskt i sig...Slöfocken kunde vara ett alternativ annars
2011-10-23

  Seglaren
Den här mini-berättelsen är
så bra att jag vill kommentera igen.

Tror de kallas curlingföräldrar.
De lägger en sån prestationspress
på sina barn så barnen blir sjuka.
T.ex. blir anorektiker eller självskadare.

Din dikt är så bra, därför att flickan
hämnas och söker sin rätt.
Det är sunt och en naturlig reaktion.

Hur vi ska få folk att läsa din dikt?
1. Spara den och låt den gå i repris
på bästa sändningstid ~21.00
2. Kanske en vassare titel:
"Flickan som hämnades"
"Curlingmammans dotter"
"Slöfocken slår till"
..... ja du kan nog sätta
..... en bra rubrik.
2011-10-23

  Gunnar Hilén VIP
Dagens bästa kommentar !
2011-10-23

  Seglaren
Bra att hon hade en syl.
Kanske hade fått i julklapp.
2011-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP