Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ålderdomens årstid

Fager är ekens skiftning

En mantel av smaragd,
med toner av citron,
är nu krönt,
i krapp.

Löven tappar taget,
världen stannar upp och lyssnar,
jag hör hjärtslaget.

Vinden tar emot,
bäddar ner de förlorade,
i en bruten,
och kall slöja.

Ett fraktalt skelett,
sträcker på sig,
efter solens sista strålar.

Jag smakar den multna doften,
andas den svala brisen,

snart faller den första flingan.




Fri vers av Johan Lindqvist
Läst 399 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-10-24 20:36



Bookmark and Share


  Gawain
Stort och vackert. Mustigt rent av!
2012-02-05

  mare VIP
Mycket fint
2011-11-16

  Gawain
Minst lika mäktigt som snyggt. Målande, rikt, begåvat!
2011-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Johan Lindqvist
Johan Lindqvist