Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pubertal demens

Längtan att bli gammal ligger mig varmt om hjärtat

att inte behöva ursäkta sig för olika beteenden

som att vandra runt med dubbad käpp

kunna mumla när det är halt ute

ljuga om de sju haven och när jag räddade två valar från att drunkna

medvetet glömma saker och tvinga andra att komma ihåg

stå vid hemköp och hänga på låset innan Sverige har vaknat

äga en telefon med extra stora knappar

ersatta alla måltider med en piller-mix från den röda lådan

lyssna när golvuret slår varje timme

bli ordförande i en hyresgästförening

och ha en plaststol i duschen



men framför allt, att få romantisera sin ungdom.




Fri vers av Johan Lindqvist
Läst 418 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-03-25 20:55



Bookmark and Share


  Casbah* VIP
annorlunda enkel stil med texten, lättsam men lite brådskande. Intressant ämne som säkert många funderar över, de som önskar detta får nog ångra sig den dag ålderdomen kommer.. den är kort som allt annat..sedan kommer döden
2012-03-25

    ej medlem längre
ÅH.... denna tyckte jag mycket om.....
2012-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Johan Lindqvist
Johan Lindqvist