Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Herr kriminell och hans föräldrar struntar i våra förfäder

Förnimma händelsen även om den inte längre är aktuell,
vidimera att den skyldige har gjort fel även om du inte vet vem han är.
Säg i offentlighetens stora rum att du skulle utmana denne om du stötte
på honom och visste vem han var,
våga stå upp för historian våga ta ansvar,
inte som medborgare utan som människa.
Se ängarna som saknar personerna som har satt sina liv till
för att herr kriminell hade en dålig uppväxt,
oansvariga föräldrar som aldrig brydde sig om dessa ängar,
dessa hav,
dessa gator,
denna jord eller denna värld.
Man kan via tidskedjan bakåt hitta många skyldiga
som aldrig såg vilka fina saker man kan göra som inte kostar en
endaste krona, som aldrig brydde sig om kämpande behjärtansvärda proletärer
som hade rätt att gå på dessa ängar,
simma i dessa hav,
helt kostnadsfritt på
dessa gator gå,
leva på denna jord och växa i denna värld.




Prosa av Carl R. Westerling
Läst 182 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-10-24 22:25



Bookmark and Share


  miramin
Fantastiskt bra skrivet. Mycket gripande text <3
2011-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Carl R. Westerling
Carl R. Westerling