Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Madrid, el Escorial, Toledo

Spanien har inte samlat sig kring sin våldsamma, giriga historia och gjort upp med sitt förflutna. Kyrkan är fortfarande korrumperad kring de som är starka och har makt och pengar.

Det blodigt stulna Inka-guldet i Toledos katedral, alla morden under Francos tid med kyrkans välsignelse - ingen gemensam sorgeprocess och ansvarstagande för all sadism - tjurfäktningarna fortsätter oförtrutet ... den 22 november är det val och fascismen tilltar.

Mängder av skön konst på Prado och i vissa kyrkor, som ännu inte invaderats av Opus Deis oandlighet, som har sitt centrum i Vatikanen.

Folk oroar sig och tröstar sig med tapas, frukt och vin i timmar i det härliga klimatet.

Hur skall det gå i framtiden i detta rikt rustade vackra land?




Prosa av walborg
Läst 406 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-10-24 23:24



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Tack förr att du delar med dig av dina kloka tankar
2011-11-03

    Bodil Sandberg
Det är viktiga saker du skriver om!förvisso undrar man vart det ska bära hän..och inte bara med spanien
2011-11-02

  Mr Lindemann VIP
Det är då jag undrar ifall jag missat att läsa något av Wahlborg? När då, undrar ni?

Jo, då när vi får en timme över för väsentligheterna i livet
2011-10-30

    Annika J
Du skildrar en kyrka som missat det väsentliga. Skakande!
2011-10-28

    ej medlem längre
Tack för att du berättade!

Jag instämmer i din undran ...


"Hur skall det gå i framtiden i detta rikt rustade vackra land?"
2011-10-28

  Maria T
Tack för att du berättar.
Jaa hur ska det gå?
2011-10-27

  Nitram P
Intressanta reflektioner. Hade de inte slutat med tjurfäktning i någon region? Kanske ett gott tecken...
2011-10-25

  stenhur VIP
Du ger oss en viktig påminnelse om att mycket av det som visas upp som kulturskatter och som lovprisas av dyrkande anhängare till helgon är resultaten av brutalitet, våld och förtryck som inte bara tillhör det förgångna utan fortfarande pågår. Att ett land tagit sig upp till den nivå som berättigar det att kallas demokrati betyder inte att alla problem är lösta utan att oerhört mycket kvarstår för ökad öppenhet och frihet. Tack för att du tar upp denna viktiga fråga som inte bara gäller Spanien utan i större eller mindre grad överallt.
2011-10-25

    ej medlem längre
Tack för att du delar med dig av dina iakttagelser och tankar.
2011-10-25

  Ingela Svenson VIP
Om man är lagd åt sådana uttalanden skulle man kunna kalla Opus Dei för Antikrist; tack för att du delar med dig av dina intressanta reflektioner!
2011-10-25

  aol
tack för att du delade med dej vännen kände ett stort obehag i magen,
2011-10-24
  > Nästa text
< Föregående

walborg
walborg