Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naturvetenskap i högre skolan och romantik


Olika väder olika moln
inte sant ?
Eller tvärtom ?

Är molnen vädret ?
Vad innehåller ett väder ?

Är det kanske bara luften
vi talar om :

"Vacker luft i dag !"

"Ja verkligen en mycket strålande, vacker luft
i dag,
söta fröken.
Hög och klar.
Som era ansiktsdrag.

Ni bidrar ock till den.

Ni inte bara betraktar,
ni har ju därtill
den goda smaken
att andas;
både den
och däruti,
därmed tänja ytterligare
era redan så spänstiga lungor.

Sålunda
en alldeles sjusärdeles
vacker luft i dag !

Får det kanske vara en blomma
som krydda ?
En nejlika peut-etre ?

Eller rent av en kyss
som bångstyrig
motvind
likväl förebyggande
mot allehanda.

Ett möte
under
stormigare
förhållanden ?"




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-10-25 08:08



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En nypa luft, en nypa rosmarin
ett konungarike för ett nyp?
Skönskrivna tankar om än kanske något röriga vartefter texten löper, men löper gör den, guske lov...
2011-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP