Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I minnet finns det mycket


då kommer den där kraften

i oss bor det krafter
som vi inte ens kan drömma om

när vi kommer i utsatta situationer
nattetid när smärtan inte ger
någon vila på kudden
huvudet är sönderborrat av skarpa
knivar hårda stenar i tryck outhärdliga

just där i förtvivlan
kan man anropa buddha
eller vad man vill kalla den
magikerkulan det lugna ljuset
sätta igång trolleriet
vips kan huvudet vila någon millmeter
ovanför tempurkudden
kroppen försätts i ett varande
ramsan eller besvärjelsen
som kommer till dig upprepas
gång på gång
det är katastrofläge alla vägar måste provas
trycket minskar sömnen kommer
någonstans efter kl 06

med en hysterisk natt som lätt kan tippa över
till vad som helst när inget hjälper

morgontimmarna i vaket tillstånd igen
kan beskrivas som något starkt vackert
en känsla obeskrivbar
att du får hjälp
eller ger dig själv kraft som vi alla har
men som vi har så svårt att tro på
har glömt bort

lugnet sitter kvar länge, målet för mitt liv
har tagits tillbaka
håller kroppen mer rak huvudet nacken vilar
trots spända muskler
i en skål av tillit




Fri vers av Kim VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-10-25 12:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det här känner jag igen.
Då känner man en stark tacksamhet.
Till krafterna som finns där!
2011-11-09

  Eva Helene VIP
Ja! Från huvudet till hjärtat (i stället för intellektet).
2011-10-25

  Kim VIP
Tack för din kritik! Alla har ju sin sanning, sitt liv men kan inte säga att jag har Något att invända emot det du skriver!! Det är just vad ja arbetar med mig själv nu! Att tycka om sig själv. Trots fysisk smärta.
2011-10-25

  Seglaren
Jag kan säga att din text är bra. Den kommer från hjärtat. Det får dej att bli omtyckt. Jag kan säga att jag älskar dej. Men tror du på det?
Nej. Om man alltid ska lita på något annat, några andra för att känna sej omtyckt och älskad, så blir man förr eller senare besviken, sviken.
Så det säkraste är att tro på sej själv. Veta att om ingen annan älskar det som är jag, så i alla fall älskar jag - mig själv.
2011-10-25

  Seglaren
"i en skål av tillit"

I ensamhet, om man inte tror på gudar,
så har vi att ta till:
att intala sig själv= självtilltal
att lita på sig själv=självtillit
att tro på sig själv=självförtroende
Ett mantra kan hjälpa.
Grunden till allt hopp ska komma från oss själva. Att inte ha självförtroende eller att inte älska sig själv är förödande. Att känna sig älskad är viktigt, för det är grunden till förmågan att älska.
2011-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP