Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

min egen människa

 

 

 

Numera går jag längs stadens gator
som en vanlig kvinna -
Djävulen och hjälten i en och samma;
ovanligt oskarp för att vara ett minne.

Nej, jag är inte min egen människa.

Jag är allas mamma för att jag vill ha det så;
för att jag är ett lokomotiv av svartmålat stål;
en rävhona med blick för det neuropsykiatriska.

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-10-27 15:09



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Foxy lady.
Varför djävulen?
2011-10-27

    purplepea
ibland snubblar man på en guldgruva.... härligt....
2011-10-27

  cilax VIP
ett skimmer där subjektet objektifierar sig. utsökt exekvierat
2011-10-27

  Ingela Svenson VIP
Tydlighet, är det ord som kommer för mig då jag läser denna; inte vet jag varför. Skarp!
2011-10-27

  Seglaren
Den är inte så trevlig både med Djävulen och ett stållokomotiv.
Det där med 'min egen människa' och de sista 3 raderna är jättebra.
En mamma måste vara lite av varje, minsann!
Utförande och formattering är helt utan anmärkning. Det vill säga MYCKET BRA
2011-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP