Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det rimmar inte, har dåligt versmått och dylikt. Men det måste skrivas!


Livets klaustrofobiska filharmoni




Livet är en sjunkande kista av glas
vars väggar vi ständigt pressar

Kämpar för flykten ur stället vi
lever vartän det må
vara allt utom just här just
nu vi sjunker snabbare

än någonsin

Vi tampas med den frustration och
ångest som brinner sönder sig då vi
ser oss själva dras nedåt botten
i det oändliga hav

vi av knapp erfarenhet kallar universum

TID OCH RUM

Som ett flödande vatten förenas i samspel
I det som under kommande dagars gryning
så lättjefyllt och hänsynslöst kramar
viljan ur ens själ att drunkna,
hoppet ur ens ben att simma;
en sorgsen romantik om ungdomens
och ålderns vildvindskalla natur


Och det enda vi behåller är märken av de tider
då vi bara såg färgerna i den fagersvarta
avgrund som sliter och förför

-

Likt en massa ur en bottenlös kraftbank
rinner vi utåt det surrealistiska outgrundliga

Ord som harpunerar framtiden
Verklighet i realtid, rötter ur ett vakuum
reflekterar ur avgrunden sin vilja
att hjälpa en ut ur sundheten


Att låta någonting frodas och blomstra
för att komposteras i stilla lättjan

-




Fri vers av filharmoniker
Läst 214 gånger
Publicerad 2011-10-28 03:05



Bookmark and Share


    papillon
Yes!! Där satt den!
2011-11-09

    papillon
Vad är det här för jävla gnäll - "det rimmar inte, har dåligt versmått och dylikt" Jag tycker att det här är en jäkla bra text, lång över medel på den här sajten (vilket egentligen kanske inte säger så mycket)
En strof tycker jag att du skall omarbeta
"Som ett flödande vatten sammanträder
och morgondagens spännande minnen
smeker kropp och själ från insidan utåt"

"Som ett flödande vatten sammanträder" för på ett olyckligt sett tanken mot det kommunala vattenverkets byråkratiska arbetsformer...... Bort med sammanträder! Morgondagens "spännande" minnen är inte heller särskilt upphetsande, försök att hitta på något bättre.
Sista två raderna, kasta om ordföljden
-"fastän det på botten kanske inte
är så kallt som vi tidigare trott"

Detta är mina högsta subjektiva, rakt framförda synpunkter - men texten är alldeles förbannat bra
2011-11-02
  > Nästa text
< Föregående

filharmoniker
filharmoniker