Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När månen visslar och havet gungar

En man berättade att månen ska sätta allt i rörelse,
allt som betyder något för vår existens ska braka samman
för att hitta en ny lösning på våra problem, en nystart för jorden.
Månen visslar redan nu till oss säger han,
det planeras för fullt hur havet ska sättas i gungning.
Efter några veckors funderande och förvirring begav jag mig tillbaka
till den plats där denna man hade gett mig dessa vansinniga ord.
Han fanns inte där och jag andades ut,
men natten därpå hörde jag en vissling,
än ska väl inte allting ta slut.
Jag såg faktiskt ett gung vid havet där jag var,
nu undrar jag hur många dagar vi har kvar.




Prosa av Carl R. Westerling
Läst 186 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-10-28 17:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl R. Westerling
Carl R. Westerling