Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till all sexualitet som ännu kan skratta



Pekka Haavisto
är grön minister i Finlands
"six-pack-regering",
en 53-årig saktmodig
och mjuk själ
som nu dessutom är
presidentkandidat
till att ta över
efter Tarja Halonen.

Hans sambo och kärlek
är den 33-årige
ecuadorianen
Nexar Antonio Flores -
lika vacker som namnet .

De båda männen
började tala med varandra
i en sen nattaxi
sommaren -98
i det flämtande Bogota
efter att lokalens "ljusmärke"
blinkat "baren stängd".

En gemensam tolk
förmedlade vad männen
kände och tänkte för varandra.

Skratten skötte resten.

Senare framgick det visserligen
att den spralliga tolken
förvridit texten...
åt vilket håll spelade,
spelar dock ingen roll

för sanningarna låg med varandra
redan i skratten.




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 380 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-10-29 11:19



Bookmark and Share


  Lili Samuelsson VIP
"för sanningarna låg med varandra
redan i skratten."
fina ggrejer det där
2011-10-29

  Seglaren
En text om Haavisto.
Kan de' va nåt?
Nja. Du kanske skulle vara lite tydloigare. Hur du tänkte i slutet av dikten.
Annars är din text bra utan fel som jag märkte.
2011-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP