Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nedslaget skriker högre

män som letar efter sin förlorade heder
fast de aldrig sett den

pressar hotar unga flickor/kvinnor
att plötsligt ramla ned från
sina balkonger

de unga flickorna med sin egen heder
krossas fysiskt lider psykiskt

detta på grund av en hörsägen
att männen har ett alldeles speciellt
värde och ansvar
för hela släkten

att hålla huvudet kallt och okänsligt
att trycka ned all form av eget
tänkande egna känslor
från känsliga vackra spröda
kvinnor
att döda även sin syster


en gåta som universum
och de kristna föräldrar som inte
ristat in i pannan att slaviskt följa
ett urmodigt påhittat mönster

river sig i huvudet
får stor sorg i hjärtat
när man ser dessa vackra
fina kvinnor av misstag
falla i asfalten
och glömmas bort
helt upphöra att
existera

däremot växer minnet
av dem
de hedras av andra
för det liv
de försökte leva
den kärlek
de gav
till utvalda




Fri vers av Kim VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-10-30 09:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så länge det är männens värld så...
2011-11-09

  Eva Helene VIP
Viktig text, bra att du lyfter fram detta!
2011-10-30

    Anneli A
Bra skrivet!! Applåd!
2011-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP