Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

5 kr för en hjärtattack

 

 

jag går in

skydda mig

 

adekvat uppstyrt

streck och pilar

leder fattig

till en plastorgasm

 

idag brinner fickan

härligt

onödiga impulsköp

 

närmar mig slutet

 

och början

 

av kön

 

väl framme 

 

skjuter jag mig med självscanningspistolen

 

äh funkar inte 

 

Whippah! Billy kommer fram, hjälper glatt

 

provar skjuta honom 

 

äh funkar inte 

 

får ett leende tillbaka

 

korvkö 

 

alla i en rad 

 

en kamp 

 

kampraden slingrad som en grisknorr

 

 

defekta mutherfuckers med tribaler

 

fejk-kola, fejk-korv och tunna mustascher

 

 

 

fyfan den söta lukten 

 

lukten av helvete

 

 

men det är ju så billigt 

 

närmar mig slutet

 

 

ett platt fall

 

otippat som självmordsbombare 

i en platt kartong

 

    ok

mina skruvar sitter jävligt löst idag

 

plocka ihop mina bitar

lägg mig i en stor blå kasse

 

reklamera mig

gör köttbullar

gör vad ni vill

 

IKEA helvete.




Fri vers av Per Blomqvist
Läst 735 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2011-10-30 13:01



Bookmark and Share


  Baystream
haha bokmärker.
2011-11-25

  Eva Langrath VIP
Fartfylld text som får mig att känna skita i Ikea nästa gång jag handlar. Du har ett otroligt driv i orden.
2011-11-04

  Yrre VIP
IKEA kommer till Umeå och jag är väl en av få som aldrig kommer att sätta min fot där. Tycker att din text är helt underbar!
2011-11-02

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Härlig. Väcker leendet. =)
2011-11-01

  Vici
Kul läsning!:-)
Hög igenkänningsfaktor!
Hatar IKEA ändå åker man
dit ibland...
bara för att konstatera att
det var precis så jäkligt som
man upplevde det sist.

Känns som man säljer en
bit av sin själ
till den där smålänningen
varje gång man
beträder vansinneshuset!

Applåd!
Tack för att du släppte ut det;-)))
2011-10-31

  Minkki VIP
mycket stark igenkänningsfaktor, men jag har upptäckt genvägar ;)

gillar kampraden, gillras bra med raderna innan

självscanningspistolen, kön, korven, den blå kassen och impulsköpen - been there ;)
2011-10-30

  John B Lund
En text som är jävligt svår att stå emot.
Läst den några gånger nu och tycker den blir mer träffande för var gång.
Man känner igen sig, avskyr och kan inte låta bli att älska.

Gott !
2011-10-30

    ej medlem längre
den här dikten borde finnas i an antologi över svenska
dikter; shit vilken dikt;)
2011-10-30

    ej medlem längre
good stuff
2011-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Per Blomqvist
Per Blomqvist