Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag har ett fel

 

 

 

Jag har ett fel på nerven
mellan hjärna och pedal.

Cyklisterna stannade till på bron
och kastade brödsmulor åt spiggen.

Jag har ett fel på själva livsnerven;
jag kan minnas bron, men inte brödet.

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2011-10-30 15:21



Bookmark and Share


  Anders Perols
En fantastisk, Edinsk text som får eget liv mellan fantasins breda väggar.
2011-11-09

  Anya VIP
Jaaa detta känns igen. Bra ordat!
2011-11-02

  stenen/ Yv Ericsson
ja vad säger man. genialisk! jag kliar mig länge i huvet..om jag har något..
2011-11-01

  anits VIP
Mycket bra
2011-11-01

  Börje Larsson
det är inget fel...bara mänskligt....
2011-10-31

  LenaJohansson VIP
jättebra
2011-10-31

  Carola Zettergren
Fy fasen vad BRA!
2011-10-31

  Ingela Svenson VIP
ja inledningen tar priset här, kärnfull, rolig och vass, samt till slut sorgesen, allt på ett bräde!
2011-10-30

  demonsson
Denna bron är intressant, liksom pedalen, livsnerven och brödet och minnet blir till glömska som gör dikten mer fundersam och intressant. Fel? demonsson
2011-10-30

    ej medlem längre
jag ser daffy duck!
2011-10-30

  Jan Widströmer VIP
Spännande ... och så vill man veta mer, vad hände sen ..
2011-10-30

  Larz Gustafsson VIP
Om du jämför evangelierna i Bibeln, t ex - Matteus, Markus, Lukas och Johannes - så skildrar alla samma skeenden men lägger tonvikten vid olika saker.
Sådant har med vår bakgrund och våra referensramar att göra.
De olika skildringarna kompletterar varandra. Fullt i sin ordning alltså.
2011-10-30

    ej medlem längre
vilken skön inledning!!
2011-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP