Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Unga kvinnors bevakning av fädrens mentala tillstånd





Barn är spännande.
När han varit ledsen en längre tid
sa dottern att "du har ju inte ens
nåt sexliv..."

För att inte förvirra henne
höll han tyst.

På natten
lekte han
fantomen på Operan.

Rymde från sin håla av mörker.

Drack gift tills kläderna föll av.

Plockade rosor i rött kött
i hustruns innanmäte.

Planterade nytt.

Sorgen förvandlades
till kropp.

En ny kropp.

Av ord och hopp.

Hon ville dessutom veta
om han haft det skönt.

Om han skulle komma tillbaka
nästa natt igen.

Dagen därpå
såg dottern
förvirrad ut.

"Vad vacker du är...pappa !
Sovit gott ?"




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-10-31 10:48



Bookmark and Share


  Börje Larsson
den här gillade jag....dessutom med lite humor...bra!
2011-10-31

  Börje Larsson
den här gillade jag....dessutom med lite humor...bra!
2011-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP