Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten är skriven av en mycket ung människa. Kan ha varit jag. Texten är (ursprungligen) skriven på en gammal reseskrivmaskin, en olivetti från skrivmaskinernas egen stenålder. De tvenne stavfelen är ogjorda med tippex.


Kärleken är en fågel







Kärleken är en fågel
av sandkorn gjord
en dag av sorg
eller kanske glädje
en dag eller kanske natt
en dag i april månad
eller var det i september?

Kärlekens fågel
lyfter sina vingar
vacklar i vinden
mot solens nedgång
vid horisontens rand.

Kärleken är en fågel
bärandes själen i vingarna
när den lyfter
för att flyga bort
då kindernas tårar rinner i vinden.

Kärlekens fågel flyger bort
till horisontens rand
smälter ihop med den nedgående solen
sedan kommer regnet.

Regnet strilar nedför sorgens fönster
bildar droppar på redan våta kinder
sedan kommer regnet
strilar nedför fönster
i sorgsna själars hus.

Kärlekens fågel
lyfter sina stolta vingar
seglar med vinden
till ingen mans land
till ingen kvinnas land.

Kärlekens fågel
lyfter sina vingar
flyger in i skymningen
där i eldens heta flammor.




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 2045 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-11-01 13:39



Bookmark and Share


  TT
..blir så glad när du publicerar denna underbara kärleksdikt...så vacker och smeksam text...och visst hör fåglar och kärlek ihop...gillar denna text mycket!!!
2011-11-01

  Ingela Svenson VIP
l'amour est un oiseaux rebelle, som det står i visan...vackert av en ung lokatt!
2011-11-01
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP