Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liemannen

Döden går med evighetens steg

Där har livet aldrig spirat, men kämpat och förlorat

I svepande skuggor väntas tiden in

Vare sig du är redo eller ej.. Inför Döden är vi alla lika




Fri vers av Nina Nightwish VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-11-05 00:09



Bookmark and Share


  Seglaren
Ja döden kommer
2011-11-05

  Lethe
Denna är fantastisk. "I svepande skuggor väntas tiden in". Fantastiskt formulerat. Som en dimhöjd hed utan liv, fast i en evig mellanvärld. Och den sista, "inför döden är vi alla lika." Slutgiltigt. Bra skrivet.
2011-11-05

  Mr Lindemann VIP
Ja, döden borde vara någe för JÄMO
2011-11-05

  Ulf D VIP
Att skriva texter om våra existentiela villkor är intressant. Evighetens steg, ja de kan var långa eller kort ty vi är alla olika skapade. Intressant är om nu evigheten kan ta några steg över huvudtaget? Vid ett flertal tillfällen hör jag att det är bäst att leva nu, döden varar så förskräckligt länge. Men kanske är det då vi balanserar på livets smala tråd vi verkligen lever. Jag undrar om inte liemannen får tankarna i andra riktningar här. Jag tänker genast på "Det sjunde inseglet". Vem är du? Om denne man vet ingen vad han eller hon tar för gestalt när det väl är dags. Det går en omöjlig tanke här, som ändå väcks till liv i livets slutskede. Inför döden är vi alla lika? Visst vi skall alla dö, men döendet kan se olika ut beroende på var i världen vi är födda eller på vilket hem vi än hamnar. Hur som helst väcker tankar om döden fler tankar. Bra text!
2011-11-05

    ej medlem längre
Sant..det är väl egentligen det ändå
vi har på "lika" villkor..att vi en dag ska
försvinna / dö !
2011-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Nina Nightwish
Nina Nightwish VIP