Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En pojke sitter och beundrar glasfönstren i en kyrka -Mamma. Helgon. Är det dom man ser himlen genom


"Alla helgon är människor, men alla människor är inte helgon"

Jag ser himlen genom andra
deras sätt
ljus i deras ögon
kärlek i deras händer
där famnen öppnas

Jag ser himlen genom mina helgon
genom de som lyft mig från bottenlösa djup
de som sett mig genom alla mina masker
de som följt mig en bit utmed slingrig snårig stig
de som suttit vid min sängkant till gråten klingat ut

Jag ser himlen genom dig
som delar en glimt av ditt liv
med mig
som ler mot mig
genom strömmen av forsande brus runt oss
där mitt i livet
ser jag himlen
i dig




Övriga genrer av sangel
Läst 465 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2011-11-07 08:42



Bookmark and Share


  Today I am a bird
Underbart fin! Kan inte med ord beskriva den härliga känsla jag fylls av då jag läser din text, om och om igen.
2011-12-30

  Maria T
Så fint du skriver
om godhet
2011-12-14

  Stjärnöga
oändligt vacker
och vis..

vi är alla
delar av
samma
himmel
2011-11-09

  Yrre VIP
Tycket verkligen om tanken i denna!
2011-11-07

  Bibbi VIP
Gillar detta enormt.
2011-11-07

  Minkki VIP
en klok fråga får ett fint svar - frågan lyser stark
2011-11-07

  Seglaren
Världen skulle se bättre ut om de kristna såg i varje människa en syster, en broder och en potentiell jesus-gestalt. Det kunde göra människors möte till en andakt i gemenskap.
Din dikt är bra.
Den är inte märkvärdig till formen.
Men innehållet är dynamit.
/din bror Seglaren
2011-11-07

  Larz Gustafsson VIP
Då aposteln Paulus skriver till de kristna i Korint, Efesus etc. så heter det i engelska Bibeln: "To the saints..." Alltså: "Till helgonen". I den svenska Bibeln står det: "Till de heliga".
"Helig" betyder "avskild".
Avskild från vad? Från synden.
Fullkomlig? Ingalunda.
Men pånyttfödd genom Jesus Kristus.
Med andra ord: De kristna är helgon.
Att som katolska kyrkan helgonförklara vissa personer är ingenting annat än nonsens och villolära (som så mycket annat i den kyrkan).
Go by the Book!
2011-11-07

    ej medlem längre
Ah, de verkliga helgonen, de "vanliga" människorna som bryr sig om dig...beautiful
2011-11-07
  > Nästa text
< Föregående

sangel
sangel