Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skriv mitt namn i livets bok

Sida föder nästa sida
livets blad där tecken bildar mönster
på ett ark

där punkter
står i givakt

giv akt på nästa rad

med mening utan innehåll
håller inne med mening
meningslöst innehåll

av liv
avliva
liv av
borde därför heta på livet kanske

sida upp och sida ner i livets bok
bläddrande för då
för då
det som var

ser mönster och färger
envist tränga sig fram i kön
som skriker läs mig
skriv mig

minnets arkiv
om ett liv
där jag samlar rester av mig själv
reser en rest av den jag var
där punkter står stramt
i frågetecknets skugga

frågar efter tecken på
på mening
med innehåll
tecken på ett liv
utan fruktan
för nästa morgondag

bekymra sig inte för morgondagen
nej för den blir alltid värre än jag kunde föreställa mig
när det värsta hänt kan det ju inte bli värre

visst kan det
med utropstecken på rad
så visst kan det
bli värre
!!!!!!!!!!!!!!!!!
så det så

det är inte hur man har det utan hur man tar det sa en "god vän"
walk in my shoes just one day
så får vi se sen

faktiskt är jag inte bitter
trots utrop

en krumelur får mig att ändå vandra till nästa sida
glänta försiktigt på nästa blad
ta ett djupt andetag
tag anda igen

ett envist hjärta <3
ett brinnande hopp

att en dag
en dag
vänder jag bakåt i min bok
och ser
färger klarnat
plumpar och svärta blekts
punkter smeker försiktigt arket
som på flyende seglats på lätta vingar
snuddar som ett uns
på väg mot nästa mening
full av....på liv




Övriga genrer av sangel
Läst 622 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-07-02 22:53



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra skaldat!
2012-07-20

  Chawa VIP
Så som det kan vara i livet.

Tänkvärt!
2012-07-06

  Larz Gustafsson VIP
I Livets Bok blir man inskriven när man tar emot Jesus.
2012-07-06

    ej medlem längre
Mästerligt

RESPEKT
2012-07-03

  Bibbi VIP
Begrundar.
2012-07-02

    ej medlem längre
envist hjärta! bra!
jag läste lätt
gillade tempot
och känslan.
och hög igenkänning
där bland raderna och
tankarna ibland!
2012-07-02
  > Nästa text
< Föregående

sangel
sangel