Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bränner sig


varför är det så skönt att bränna sig
teet är varmt
men jag tar en liten klunk till för det är honung i
pizzan bränner gommen
men jag tar en tugga till för tomatsås och smält ost är så jävla gott

och att honungen gröper ur tandemaljen
att osten lägger sig som beläggning i mina blodådror
att dina kyssar följs av mentala örfilar
är svårt att komma ihåg
när honungen ligger på skeden
när pizzan ligger på tallriken
och du sitter bredvid mig i soffan igen

varför är det så skönt att bränna sig

vad är det som lockar med skadad gom och hål i tänderna
som i värsta fall innebär att det bara blir ljummen soppa i resten av livet
vad är det som lockar med ont inuti
är det det att då vet jag att jag lever
är det det att då är jag trygg i min skevhet
är det det att du är så skön att hålla i
är det det att det är skönt när du håller i mig

sötma är knark som ger en energikick
och fett fastnar på insidan för en gång var det livsnödvändigt att ha något att ta av
när vintern kom
och din famn värmer när det blåser utanför grytet

jag är för rädd för att frysa
förnuftet snubblar, faller och slår sig
gnyr bara tyst

tills jag bränner mig
igen




Fri vers av Shininkagemusha
Läst 419 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2011-11-11 08:37



Bookmark and Share


  Lilla My* VIP
Yes!! Det är det här om vardagen som gör att det är lättare att bränna sig igen och igen och du beskriver det så väl med ord! Det ser så enkelt ut att skriva på det här sättet och ja jag gillar det!
2011-12-04

  Evigt Eko
Otroligt vackert, gillar verkligen dina texter så lägger till dig som skrivarvän!
2011-11-23

  Kladdsock
Tack, det är skönt att förstå sig själv genom någon annans ord.
2011-11-12

  Ingela Svenson VIP
att vakna av att brasan brunnit ut och rummet är iskallt är hemskt!
2011-11-12

  gömd
aouch brännande brA hehe
2011-11-12

  Sanningsägaren VIP
finner inte orden
väldigt träffande
*bokmärker*
2011-11-12

  Blåbäret
en iver för den svältfödde där hungern efter det som kommer än närmare driver till vansinne...som om brännmärkningen visar på liv och att det levs intensivare och mer...
gillar
2011-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Shininkagemusha
Shininkagemusha