Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människan väver

Människan väver
människan bakar bröd
bakar kaka i gräddjärn
kakan får mönster som en väv
kakan får heta våffla efter väven
(även näven)
människan väver på olika sätt
ett tyg liknar våfflan
det kallas våfflat
och våfflat är flickans hår
Våfflan rullas till strut
stelnar till rån
se där en kon, en strut, ett rån
ja, ett horn, en spets
a peak of a helmet kallas cone
det vet väl varje kotte
Kon och korn. Horn. Hörn.
Matterhorn, cornus betyder horn...
Nu finns Toblerone med snöig topp
Peak. Spets. Dumstrut
Tötteröitä,
säger finnarna i desperata försök
att säga strutar, koner
De låter som hornet, trumpeten
som det lilla hornet korn-etten:

tött-örrö-tööö!

- en fanfar för orden,
hur de glider i tid och rum, i betydelse!

Och i struten,
stoppar vi en spegel,
nej is, nej glass!
Eller grädde,
ej att förväxla med
gräddjärnet....
det hör ju till våfflan...


osv
osv






Fri vers av Gunwale VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-11-13 15:53



Bookmark and Share


  vera gade VIP
Rättelse- var Carl Kylberg som skrev
2011-12-09

  vera gade VIP
Arosenius: sen bjöd Sprätten på strut med kräm
krämen var så angenäm....
2011-12-07

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Otroligt klurig
2011-11-18

  lodjuret/seglare VIP
Tänker här även på 'Tobler one' samt (vad det nu var jag hade tänkt säga när jag blev i tanken överrastad av en väns tjatter i ett som hörn av rummet)
2011-11-16

  lodjuret/seglare VIP
En rent ut sagt gräsligt intressant text.
2011-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP