Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
såg en privat inspeln av en stor hund med boll i mun leka med en vild rådjursunge utomhus. Det är en bild av öppen accepterande kärlek! MEN DENNA TEXT SKREV JAG SOM I TRANCE FÖR HAND IGÅRKVÄLL... svårt läsa det jag skrivit.


jag vill hem

det är många som undrar
många som längtar
där ute
själv vill jag hem
fast jag inte vet säkert
hur det ser ut
jag vet bara att det som här
är outhärdligt
inte finns där
smärta i kroppen
som får mig att gråta
tappa orken för allt
det sår som växer
i takt med jordens död
förgiftning vilseleder med
ekolod för valrossar att
stranda i hela kolonier
fåglar flyger fel
elefanter dödas för
betarnas uppdrivna
fantasivärde
vilsna mänskor stressas
uttröttade förvirrade
sorgen förgör oss
av soppan från hjärnan
att inte vilja vara delaktiga
i alltings förruttnelse som
på ett grymt sätt måste döda
alla livsbetingelser för allt levande
det skär i min kropp
så då kunde de förstå
varför handen värker
vid mitt skrivande
Änglar har skådats i norr
iklädda bönliknande blåsor
osynliga för den
som inte ser

I vattnet
enbart där
är jag trygg
men längtan växer sig
allt mer stark
lyssnar till jordens skum
som ekar av
uttorkningens sprickor
jord som faller
urholkas
likt hjärnan på en diktator
en fanatiker
som tror att om han
beordrar folk att
blunda
ska någon falla på knä
i mörkret
där han hör hemma
men klockan ringer
i hjärtat enbart
ljudlöst osynligt
för den som inte öppnat
sitt tredje öga

Friheten ska växa
åt motsatt håll
Mot dem som tyglat
sina "hästar" med betsel
för hårt åt fel håll
Då backar bruset
och den ljusaste änglakör
ska vara de pärlor
som föll rakt upp
till allas tjusning
den som vi sökt
längst in efter i de
svåraste stunderna
då vi längtat
efter en allt
försonande
helande
kraft

hemma









Fri vers av Kim VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-11-20 13:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
jag tycker om den vandring från mörker till ljus som finns i texten. Den är som en väg hem, faktiskt.
2011-11-21

  Eva Helene VIP
Jag tycker om din flödestext!
2011-11-20

  Kim VIP
Ursäkta Larz då tror jag du har missuppfattat texten totalt!!!
2011-11-20

  Larz Gustafsson VIP
Tygellöshet är aldrig bra.
2011-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP