Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För cirka en och en halv månad gav min vän Sarah mig orden höst, hockey och musik och bad mig skriva en text. Det här är resultatet.

 

Foto: Carina Hedlund




Jävla hockey

Höstlöven faller

Virvlar runt fötter

Bildar ett hav av grönt, rött och

Oranget.

En hoppborg jag bara inte vill missa.

 

Och det spelas fan hockey överallt

Har jag någonsin sagt att jag hatar jakten

På en boll

Nej förlåt jag menar puck

Med klubba och en rustning mest lik en pyjamas

Och ja med hösten kommer också vintern

Och jag hatar att känna mig som en köttbulle

Tusen lager kläder

Armar fastklämda i

Lagren

”Kan någon hjälpa mig här. Jag sitter faaaast!?”

Rullstolshjul fastkörda i drivorna

Av gul snö

Sarah den här hoppborgen är inte alls lika rolig som den av löv.

Ta dig från Göteborg och rädda mig

Från tristessen

Ensamheten

De misslyckade liggen

Och den där JÄVLA hockeyn

 

Jag kör Journey om och om igen

"Wheel in the sky keep on turning…"

Och sen undrar jag varför mina grannar aldrig

Hälsar på.

Utan istället köper öronproppar.

Kan de inte höra den sköna musiken

Som kommer ur min mun?

 

Jag snackar så jävla mycket skit

Kanske är det därför min

Piercing

Aldrig läker.

En verbal spya som trycker i halsen

Hotar att hoppa fram

Så fort du frågar

”Jahaa och hur är det med dig då?”

”Tack det är bara bra, ångesten frodas med kylan, jag har gott om popcorn i skåpet som jag gärna äter upp och ja jag är nog lite kåt också. Hur är det med dig?”

 

Musiken som bildar mitt

Ledmotiv bland grönt, rött och oranget

Lindar in mig i en egen liten bubbla

Som dryper och luktar lite illa

För dig som inte förstår

Varför man vill förstärka ångesten

Genom att tvångsinjiciera den i öronen.

Men jag älskar min bubbla

Vårdar den ömt och matar den med

Bananer

Eftersom jag själv inte tål dem.

Hjul i himmelen blandas med Winnerbäcks

Pricksäkra förklaringar på kärlek

 

Men Sarah kom hem och rädda mig

För det spelas hockey överallt

Och jag hatar fan jakten på en puck

Jag vill ha ångest, morötter och såpbubblor

Och ditt busiga skratt

I vår hoppborg

Som ingen jävel kan spräcka.

 




Fri vers (Spoken word/Slam) av Sanna Hedlund
Läst 526 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-11-20 15:29



Bookmark and Share


    papillon
Tacka Sarah - det blev en härlig, argsint dansande text, applåder för den! Och den tungsinte kommentatören här nedan vill nog mest göra sig lite märkvärdig...........
2012-01-10

  Larz Gustafsson VIP
Jag hatar hockey. Och all idrott/sport.
2011-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Sanna Hedlund
Sanna Hedlund