Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Provar på att skriva i en textform uppbyggd av integrerade småstycken. Temat är lite väl brett och jag ber om ursäkt för detta.


Byta tid mot pengar att köpa lycka innan man bytt bort allt och tiden tar slut

Det idealiska förfallet är ett sinnelag. Det kantas av systematik och rytmik som i en ballad av trummor. Ömsar skinn. Som i en spastisk vals förlöser det rester av minnen och lämnar på rester av resterande platser, sådana som skulle lysa i mörkret förut. Det dagliga sinnelaget är så rutinellt det kan bli; berör, förtränger, gnistrar och kränger mot framtiden, i samspel med historia, är som en orubblig grundsten emellan livet och att leva.

Genomgår biografica nervosa, ett begrepp lika inexistent som ordet inexistent. Men jag kan få er att förstå, få er att med härledda tankar sprida frön till icke eftertraktade mentala slätter. Sådana som bara finns där man varken vill eller tror att de ska finnas. Att beskriva sig själv ur omgivningen är ingen defekt, ingenting som lutar åt en mindre kvalitativ syntes det är en bestialisk närvaro mellan mänska och yttre som tangerar livet.

Livet och ett sammangripande ord; världssvek. Känslan att alla som vill en något vill en illa. En sammandragning av multiversum som i det trängsta spänner spiraler till trådar och där finns människan. Världen är på väg rakt in i en återvändsgränd en ödessymbios utan mellanting.

Och det känns helt jävla rättmätigt. Så offra allt, lotus. Din bur är dina förslutna kronblad och din tragedi frukten av svärta.




Fri vers (Modernistisk dikt) av filharmoniker
Läst 260 gånger
Publicerad 2011-11-21 12:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
skulle säga att det är väldigt sammanhållet. tätt, som poetisk stout delue. tankegångar ur ett sinne som med slipad intelligens skär halsen av människors funderingar och lämnar dem med nya frågetecken. utan att de känner det. eller ens vet. mycket bra, slutraden som binder samman med början. "det idealiska förfallet- [...] -offra allt lotus"

tack.
2011-11-21
  > Nästa text
< Föregående

filharmoniker
filharmoniker