Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Låt det stå öppet


Flöjtspel - En visa till kaffet vid fönstret om höstkalla nätter

Minn dig om flöjtspel i tidlösa dagar,
i skogar om vinter och vår.
Om toner som smultit kring rötter och strå
i stänk av en oljig triol.

Minn dig om grenar som följde likt stråkar
adagio affettuoso.
Om älvor som dansar i noternas spår
och sånga till flöjt och fiol.

Se för dig sagor om Korpen och Duvan
ljuda i dalen, i grottan, i gläntan

och spela på kullen där svamparna står.

Här är vi utan Juli ett år.

Minn dig om tider i silversekund
som flyter i vågor, en glädjande stund.
Om tankar som flyger på vädrande vind

och piskar på fönstret - söker din kind.

Tänk på mig ännu vid fönstret,
till kaffet,
och minn dig om dagar - om vintrar och vårar.
Om känslor som stelnat i skyddande vägg

som viskar ditt namn för mitt hjärta

i drömmar utan Juli.




Fri vers av Ravn Hansen
Läst 417 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-11-27 11:59



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Vackert och fängslande ... sparar
2011-11-27

  Gärdsmyg
Fängslande! Den liksom tar tag i mig och skakar om. Speciellt: "Tankar som flyger på vädrande vind
och piskar på fönstret- söker din kind."
Så fantastisk skitbra! Ett klart bokmärke :)
2011-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Ravn Hansen
Ravn Hansen