Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag är en sjukdom


Secondhand-hjärta


En ofrivillig kameleont
Lättpåverkad och genomskinlig

Placera mig var du vill
och jag kan ta omgivningens alla färger
(fast visst gör det lite ont)

- Hur ska du någonsin kunna lita på en som jag?


Jag är aldrig
mig själv
(jag finns inte)


Jag vill ha någon att kvävas med
Kan inte andas
(igen)
Ständig syrebrist


En tiondelsperson med tiondelslungor

Jag har inte mycket tid


Älska mig
NU

och utan gränser


Men säg aldrig aldrig
att du behöver utrymme
att jag inte kan komma för nära

bara för att sedan självmant
dra mig lite för nära..,


Och be mig aldrig aldrig
att förstå att någonting är omöjligt

för att sedan begära min icke-stryka.



Vill du verkligen ha den?

Min svaghet
Mitt secondhand-hjärta
Mina nattliga kramper
Min ilska, min ångest

Det som får mig att vilja slå sönder värden,
dra av min slitna äcklande hud




Egentligen
vet vi svaret
och jag ligger här och väntar
på att du ska skrika det i mitt sargade ansikte


och det svaret är



nej


nej


nej


nej


nej


nej


nej


nej


och för evigt och alltid och åter igen är svaret



NEJ.







.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Hur mycket kärlek tål en människa?













Fri vers av HjälpMigFly
Läst 318 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-11-27 19:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

HjälpMigFly
HjälpMigFly