Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snacka Förnekelse



splittrat
ansikte

din röst; älskar
tröst

en låt: Smile

att ta en dröm och gå
att drömma så nära
att tro,

att tro, inte på något
utanför

att tro, att jag lever
när jag sover

att vakna och förstå
det är långt mellan oss
att tro,
gör ingen skillnad

om du tror det är du
desillusionerad

jag tror på drömmen
en timme eller två
jag hoppas
och tror

det var en gång en dröm,
ta till dig den

tro på den en timme
eller två

förstå

att det är för långt mellan oss
och du har redan glömt min kärlek
mitt hopp,
min tro

och du splittrar
mitt ansikte, gång
på gång
på gång

inför alla
och alla

skrattar, bakom
min rygg

kan inte rå för
jag är dum

som tror på en dröm
som tror på en dum-
dig
i en dröm
i en sömn

nära mig
men långt ifrån dig

i en törnrosasömn
en kanindröm
en ros-
dröm

som jag trodde på en gång
jag trodde på dig
och mig
i ett hopp
i en dröm

i en sömn
långt ifrån dig









Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-11-29 09:33



Bookmark and Share


  Järnkatten
Denna berörde, applåder!
2011-11-29

    ej medlem längre
Mycket berörande och vacker.
2011-11-29

    lory
så underbart fint berör min hjärta..
2011-11-29
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP