Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svart kol

Jag försöker skapa sol ur svart kol
men ju djupare jag gräver
desto större blir gruvorna
och tomheten mer påtaglig

Jag tänder kärleksfulla facklor
för att värma händerna en stund
men elden slocknar och glöder
och jag famlar i mörker

Jag skyfflar svart kol i mängder
kämpar mig sakta fördärvad
för jag vet och är säker
slocknar glöden är du förbi

Jag vill göra sol ur svart kol
ofta är det väldigt enkelt
upp med händerna i luften
och dansa till fiol

Jag brinner idag
och brinner imorgon
stilla och sakta
för dig och för oss




Fri vers av Niclas P
Läst 264 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-11-29 23:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Niclas P
Niclas P