Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ge mig


Ge mig tusen historier att berätta
hundra tusentals ord att skriva
miljoner storslagna idéer och insikter
om jag inte tar dem till mig
spelar det ingen roll

Ge mig all kärlek i hela världen
älska mig som om jag var allt
säg att du inte kan leva utan mig
om jag inte älskar dig tillbaka
spelar det ingen roll

Ge mig allt jag behöver och vill ha
lär mig allt du kan och vet
ge mig alla förutsättningar jag behöver
om jag inte använder kunskapen
spelar det ingen roll

Ge mig alla dina pengar och din tid
skänk mig en del av ditt liv
finns för mig i alla väder
om jag är oförmögen att ta emot
spelar det ingen roll

Ge mig en mening att leva här
skänk mig betydelse och ett syfte
visa mig intresse och lust
så ska jag göra allt jag kan för att
spela en verklig roll




Fri vers av Niclas P
Läst 257 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-01-03 00:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så skriver du när jag inte kan annat än APPLÅDERA!

Viken text!!!!!!
2012-01-30

  Ninananonia VIP
Gillar djupet i denna..
2012-01-03

  Cahaya
Dubbelbottnad text... Som läsare kan jag tolka slutraden på flera sätt. Dels att du ska försöka spela en roll (aktörens och den är också flertolkad) och dels att du ska verkligen ska försöka betyda något på riktigt.

Men visst är det så sant som du skriver. För vad spelar det för roll vilka upplevelser, möten, känslor eller saker som givs oss, om vi är oförmögna att se att vi är värda det. För det handlar oftast om det, tror jag iaf. Att vi inte tror oss förtjäna allt det där goda (som alla andra verkar ha/förtjäna)

Hoppas du (och fler med dig) så småningom kan byta ut slutraderna mot
... och jag ska ta dom till mig
och få dom att spela en högre roll
än den ursprungliga...

DET hade vi förtjänat.

Underbar insiktsrik text som får mig som läsare att ta mig en funderare. Gillas =)

***************
2012-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Niclas P
Niclas P