Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu står julen för dörren.


Första advent

Mörkret har lagt sig över vår nord.
Ändå ler jag, här vid mitt bord.
För utanför ser jag mörkret jagas.
Känner mitt brustna hjärta lagas.
Hängande stjärnor och bågar av ljus.
Sprider sig som eld från hus till hus.
Svaga dofter kan jag förnimma.
Lägger sig som en behaglig dimma.
I många år har jag sett detta hända.
En tid då all olycka plötsligt tycks vända.
Väcker minnen från min barndoms tid.
Minnen värda att hålla fast vid.
På natthimlen lyser en stjärna klar.
Önskar God Jul, till alla och envar.




Bunden vers av Fröken Hugosson
Läst 452 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-11-30 21:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fröken Hugosson
Fröken Hugosson