Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Begravningsplatsen i Januari



tyvärr kan jag inte korrekturläsa
jag är dyslektisk
mina glas är för svaga
men gravstenen är av ordinär sort
texten, borde vara rätt: "Dead, like me"

jag möter dödgrävaren
han står i hålet med sitt "I sell the dead"-grin
alltid så dramatisk och mystisk
timmarna nere under jord går
han är sliten

allt är i ordning, men det är något med betalningen
kan ni skicka räkningen i förskott
jag vill ej det ska bli några besvär
ja, skicka till min nuvarande adress
nej, det står mitt namn på dörren

jag sparkar iväg en tuva jord, med lite gräs på
alldeles bredvid öppningen
skor, det ordnar sig, tar de svarta jag aldrig använt
klänning, den svarta, jag aldrig använt
lägger dem på stolen vid sängen

det ska nog gå bra, tänker jag
det blir bra
jag måste komma ihåg att säga adjö

och så styrde jag stegen
på gångstigarna på kyrkogården
mot grinden

och log










Fri vers (Fri form) av LenaJohansson VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-12-02 10:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP