Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Röd som i frusen

 

Det är livet och snaran
och hela världen runt
som tynger

Det är tonen i de sista
orden som ringer
så förgjordat

"Åt helvete med alla
tomtar och julljus"





Det klingar och klangar
i barndomens änglaspel

Det trippas över nerver
av frusen kristall


 







Fri vers av Elaine.S VIP
Läst 452 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2011-12-10 01:03



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Du skapar en stämning tidigt i dikten, och bibehåller den för att till slut få en fin vändning på slutet.

Man lockas att läsa mer av dig.
:)
2012-02-06

  Carola Zettergren
Strålande!
2011-12-10

    Bo Bjelvehammar
jag tänder en stjärna för dig, en ljusfågel
2011-12-10

  Yrre VIP
Å speciellt sista stycket, skört!
2011-12-10

  Fredrik Stillesjö
Mycket bra! Gillar sista strofen som fastnar: "Det trippas över nerver
av frusen kristall" Hälsar Fredrik
2011-12-10

  anits VIP
En mycket berörande och tänkvärd dikt
2011-12-10

  Ronny Berk
underfundig rubrik som leder mig till och från... trots sorgetonen är det vackert med änglaspel och frusen kristall
2011-12-10

  Larz Gustafsson VIP
Julen har sitt ursprung i helvetet.
2011-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP