Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Juladventochgudvetvad




vad betyder juletid?
advent = TVÅ ljus

den lyser och blinkar
glöggdoften sprider sig i kvarteret

jag äter fullkornspepparkakor tills jag spyr
någon sjunger om stjärnor och jesusbarnet

kyrkan får kredibilitet en månad
de vackra rummen glänser och glittrar

den stora stjärnan lockar fjärran män
jag låter den blinka rött i fönstret

dricker det sista av glöggen
äter pepparkakor och spyr

min mor vill ha lotter
i julklappskuvertet






Fri vers (Fri form) av LenaJohansson VIP
Läst 117 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-12-04 10:22



Bookmark and Share


  Anders Perols
En uppgiven känsla bland blinkande ljus. Bra!
2011-12-06

  Suzy med punkterna
Vilken suverän text om tiden nu.
En tid vi bara måste ta del av, på ett eller annat vis. Känslomixen gör din text något utöver de vanliga om julen.
Snyyyggt!!
2011-12-04

    ADI Nehlin
utan tvekan en högtid som firas med blandade känslor av många..väl skaldat
2011-12-04

  Larz Gustafsson VIP
Gud hatar jul.
2011-12-04

    Rolf Zandén
En helgdag där man kommer från vardagen en stund.
2011-12-04

    Birgersdotter VIP
Ha ha den ar kul men en allvarlig sida...viktigt vi inte glittrar bara denna tid ...kan bli för mycket av allt...och svårt för en del...
2011-12-04
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP