Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ögonvråsfågel

 

 

upplev

 

ditt själv

 

i det inres

djup

 

detta är att dyka

djupt in i haven

 

stig upp

till

ytan

 

var dig själv

i ditt själv

 

detta visar dig valen – valfisken

 

det finns en bok med tomma sidor

var gång du upphör

 

stiger tecknen fram

 

inte i en brusande

älvfåra

med rullande

timmerstockar

dånande

 

slippriga

 

det finns en bok med tomma sidor

var gång du upphör

 

stiger tecknen fram

 

ett och ett

för att du skall kunna läsa

 

läsa dem alla

seendedjupt

 

i den boken existerar ej vrakdelar

 

varje sida är

 

ordväv

livsväv

 

är sammansatt

*

valv

välva

bro

 

brovalv

 

och haven mynnar ut i floden

och floden mynnar ut i haven

 

mynnar

munnar

 

och floden flyter under

 

under

stiger

upp

 

*

 

det viner in

genom

väggstängsel

 

värmen flyr in i hjärtats röda ström

haven stiger över härd

knäpper

fingerluta

 

*

 

lutar mig till

sömmargångens stämma

 

*

 

 

fågel sitter på mitt bröst

 

knäpper upp

blusens pärlknappar

 

ur öglor

av pärltråd

 

månhjulen

snurrar

 

 

kvinnofloder i drömstrofer

 

rytmstilla

vishet

 

 

sälar glittrar

i natthavs strandklädnad

 

 

fågel sitter på mitt bröst

 

knäpper upp

blusens pärlknappar

 

ur öglor

av pärltråd

 

viker upp valven

bron

 

det seglar ett sagoskepp med

skimrande segel i höstfloden

 

glödande

 

lasten är

dunen

 

lättar

 

skrudar markerna vita

 

vid tjärnens spegel

målar hon ögonen med kanjal

 

läpparna med

körsbärs

smultron

 

ordpärlor

viskar hon

 

på kinderna doftar hon ros

 

 

ugglemor sluter brovalv

 

knäpper blusen samman

 

 

det vakar en fågel

i ögonvrån




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 248 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2011-12-04 23:00



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bubblandes fin ...
2011-12-07

  Anya VIP
Jag dyker med...........i dina berättelse. fint!
2011-12-05

    toner
Älskar den.
2011-12-05

  TynANK586
bra!
2011-12-05

  LenaJohansson VIP
fint
2011-12-05

  stella
Ja en läkande väv är du.
2011-12-05

    ej medlem längre
Din poesi är läkedom och lycka.
2011-12-05

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Jag älskar dina dikter. Tack för det du förmedlar. Så skönt att läsa detta, för själ och kropp, såsom musiks toner är dina ord. Mycket vackert stycke
2011-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser