Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mäster Palm och hans följeslagare ,Rööd, ger sig ut på "Orättvisejakt" i Storstadsdjungeln .


Julkalendern , nr 5 ,2011: "Mäster Palm söker upp Orättvisor !"

De två vännerna beslöt sig ,först ,för att ta tunnelbanan till Stureplan, krogkvarteren, med sitt mystiska urval bland de ringlande köerna, VIP-folk och allt . De hade klätt upp sig litet för att smälta in ... Mäster Palm hade tagit med sig en exakt kopia av en Colt 45, fast den var fake, en prydnadspistol ! Han gömde den i byxlinningen . De två vännerna ställde sig längst bak i en av de långa köerna till ett av nöjespalatsen . De kände dofter av alkohol och braj från en del av "Köfolket", stämningen var lite orolig. Långsamt ringlade kön, efter en timme var de framme vid entrén .

- Och VEM är Du ,gamle man ? Frågan ställdes till Mäster Palm av en två meter lång, svartklädd man med ett stort märke på jackslaget: "VAKT !" .

- Palm, sa´Palm . "Och Rööd, vän" . Palm nickade mot Rööd .

- Hehe, ni är TJUGO år försenade, ungefär ! "Gå nå´n annanstans, här kommer ni INTE in !" Den svartklädde jätten hade en hånfull och elak ton .

-Jaså ! sa´Palm och drog fram sin fake-pistol .

Den svartklädde jätten försvann in i nöjespalatset som en oljad blixt och folk skrek , paniken började sprida sig ! Då "fyrade" Palm av sin fake-pistol och ut kom en stor RÖD flagga som hade texten: "DÄR fick ni !"

Paniken övergick till skratt och den slokörade jätten tittade ut genom en dörrspringa . Palm och Rööd övergav snabbt stället och styrde sin kos till ett par andra krogar, där de upprepade samma procedur, först lite skräck, sedan allmän munterhet. Först när polissirenerna hördes så upphörde Palm och Rööd med sin aktion . De flydde, blixtsnabbt, ner i tunnelbanan och tog första bästa tunnelbana hem , småskrattande hela tiden, som busungar på rackartygstråt .
På kvällens lokalnyheter kunde de höra om: " Fejkat vapenhot mot lyxkrogar på Stureplan , men många tyckte att det var en kul grej, riktat mot det löjliga urvalsförfarandet vid entréerna ."
Palm och Rööd skrattade gott och länge åt detta och de sydde denna femte kväll in en passande text på Storduken :
"ALLA ska komma in
utom själve Hin !"

Och Lucka Fem lyder: "Gör som Himmelens Ordningsvakt, S:te Per
Han släpper in ALLA GODA , inte som här
DET måste vi förändra
SLUTA att mänskor skända !"

-------









Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 180 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-05 20:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska