Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min psykotiska demon

Ni tror ni vet, fast det för mig är en hemlighet.

Ni pratar och tror er, men snälla sluta! Jag ber.

Vad ni inte är medvetna om, är att jag gråter mig till sömns på grund av mitt syndrom.

Jag vet redan att jag är stor i munnen, och att ni önskar att jag var försvunnen.


Jag lider av en sjukdom ni inte kan se. Att få skriva detta är för mig en befrielse.




Fri vers av Desdemonamelia
Läst 184 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-12-05 21:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Aj, aj, aj...Sjukdomar som inte syns och som får en att gråta sig till sömns genom alla de där ensamma nätterna är alls ingen särskilt trevlig börda att bära. Förmodligen skulle det vara enklare att drabbas av något fysiskt som mer gick att ta på och som därmed skulle vara betydligt mycket lättare att förklara. Men demonerna rider, vare sig man vill det eller inte, och kan vara så fruktansvärt plågsamma när de härjar runt och inte lämnar en ifred inombords. Dock anar jag i slutet av dikten en viss lättnad när man så smått börjar att uttrycka allt det som man egentligen tänker och känner. Att skriva och sätta ord på det man upplever innebär ju ofta en befrielse. Kanske är det också just den vägen som man måste gå för att sedan slutligen kunna läka ihop och helas.
2011-12-06

    ej medlem längre
Vad är deras så kallade diagnos?

Hur som helst en gripande text.
2011-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Desdemonamelia
Desdemonamelia