Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när det tar slut

är det sant
att vi dör unga?

att det
plötsligt tar slut när livet äntligen vecklat ut sig och
när det inte längre är någon hemlighet
vad som står i rubrikerna

vad är livet
isåfall?

och vad gör jag här på den långa trottoaren
påväg till och från jobbet?

att döma av de gamla människornas
stålgrå blickar
i parken, på bussen och
på tv
tror jag ändå det finns något mer

kan jag blivit lurad?

i ledljuset av min mobiltelefon
ser jag bara
betongplattorna
skärmen
budgetuppföljnigar och leveranser
människor i kö

men jag måste tro
att det klarnar sen
för ibland skrattar dom
och lyssnar intensivt
på barn och musik
och småprat




Fri vers av Aaxel
Läst 178 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-07 16:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aaxel
Aaxel