Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FÅNGAD I EN BUR SOM ETT DJUR SLÄPP MIG FRI



Fångad i en bur som ett djur
matad under bevakning

ständigt i oro ständigt på min
vakt för alla fällor som kan fälla
mig plattfall

när kommer min tid i mitt liv när ska
jag få leva och uppleva glädje frid
ett liv i aktivitet harmoni samhörighet
ett liv utan ensamhet öka min sociala
kapacitet

skriver skriver av mig från ångesten i hopp'
om att det ska kännas bättre en vacker dag
ser från fönstret träden himlen som jag annars
tycker är så vackert men nu så plågsamt bittert
ont knopparna är små lever jag nästa år eller
svävar i himlen bland alla andra på andra sidan

dyster inte leende längre utan nära tårarna i
upplösningstillstånd kroppen anspänner sig till
bristningsgränsen är rädd för luften att gå utanför
dörrarna vare sig jag är på sjukhuset eller hemma

hur gör man för att bli fri fri fri
från från fångenskapen




Fri vers av Fånga dagen
Läst 365 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-12-08 16:03



Bookmark and Share


  Minkki VIP
jag har följt med dig, och det har säkert också andra. Du är inte allena, fast det känns så. Svar på dina frågor har jag inte, men i det smärtsamma tillstånd du befinner dig i måste det vara jättesvårt att lita på framtiden. Att lita på att mikroskopiska steg framåt ändå för just framåt. Att sinnesron väntar på dig, någonstans.

Att du redan har tagit steg ser man på dina texter. Nu har du lyckats skriva en strukturerad dikt om din situation. Det tycker jag faktiskt är ett stort framsteg. Du hanterar din situation, fastän det kanske inte känns så ;)

"skriver av mig från ångesten" vad fint! Fortsätt att skriva, orden befriar. Inte genast, helt, men småningom....
Kram!
2011-12-08

  Ronny Berk
redan rubriken markerar smärtans känslor, texten välskriven men framvisar diktarjagets förtvivlan
2011-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen