Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.....


Varför skriver man (rent personligt) ?

Det började med en dagbok, ett behov av att plita ned de dagliga händelserna . Tonåren var då inträdda i . I kombination med detta började man skriva patetiska låttexter, inspirerad av dåtidens (60-talets) stora : Hollies, Mascots, Kinks, Beatles, Stones, Tages ,Beach Boys , Shanes m fl .
Hade en flerårig 80-talssejour på jobbet då man skrev mängder av dikter med fabriksanknytning, på små lappar under raster och pauser .
Sedan kom politiken och facket in i bilden och man började att PROPAGERA !
Till en början sökte man enkla lösningar, allting skulle RASERAS på en dag ,typ ! Allting som man tyckte var fel ,alltså ! I takt med att åren gick och kurserna blev fler började man bli mer logisk och strategisk i sina ordval . Man upptäckte att det hela INTE var så enkelt .
Man började fundera mer och mer och försökte skapa egna alternativ, men INGEN brydde sig, då gick man sin egen väg...

2007 blev ett viktigt år för utvecklingen av mina skriverier, då klev jag in på Poeter.se och på den vägen är det. Jag kommer INTE att överge det här placet det är ett som är säkert !
Nu, efter över 45 års skrivande , är man ju FÄRDIG, man kan bara inte utvecklas mer, eller kan man ? JA, DET kan man ! Intrycken från tusentals medskribenter har påverkat och inspirerat mig MYCKET ! Många idéer har väckts HÄR, idéer som INTE kommit på pränt annars . Än idag får jag inspiration av andra skrivare här ! Annars har vi ju vårt orättfärdiga samhälle, DET är ju ,som bekant, en ständig inspirationskälla för mig !


---------




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Mats Henricson
Läst 237 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-08 19:35



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Minns själv hur jag på sjuttiotalet skrev en del låttexter, bl a en som var en protest mot militärdiktaturerna i Latinamerika. Den tonsattes av ett lokalt band, men rann ut i sanden.
En del naiva kärlekstexter blev det också.
Ser småleende tillbaka på:
"Utan dig är livet som ett dass
som en rastafari utan brass
kaffe utan grädde
eller Idi Amin"

m fl.

Naivism, kanske?

Och sedan kom punken...
2011-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska