Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till mina vänner Dennis, Fredrik och Brian, som alla dog 2011. (Edit 2013: även till 5 andra vänner som nu gått bort.) Vi ses fan snart. http://www.poeter.se/poetHome.php?writerId=35126 http://www.poeter.se/poetHome.php?writerId=31119


Ensam kvar efter dödens år

Snön kom sent i år
Men sorgen kom tidigt
Jag ser framför mig hur ni lämnar oss och går
Och ni skall bara veta hur jag lidit
Jag klamrar mig fast vid minnen
Då vi tillsammans har skrivit
Om hur ruset tagit över våra sinnen
Och om hur dåligt allt har blivit
Om vi då hade förstått
Att om vi hade gjort allt vi förmått
Så kanske vi bättre hade mått
Hade ni då oavsett lämnat oss förgott?
Hade jag då suttit här ensam och förgått?

[Hyle och Fredrik, ni somnade in på piller
Benso och opioider, blandningen är en riktig killer
22 och 23 år gamla
Tänk vad djupt man kan ramla
När man på så många svåra minnen lyckats samla
Brian, vad tänkte du när du på fyllan gasade ihjäl dig i din bil?
Chocken, den kom till bröstet som en pil
Ingen kunde ana att du var så pass labil]

Ni är sex som på grund av ruset har försvunnit
Och kanske är det ni som har vunnit
För jag hatar att vi blev kvar här ensamma, för oss själva
Efter dödens år - tvåtusenelva

"Det här är inte rätt tillfälle att bli ren"
Det var vad du sa, Hyle, efter att Fredrik gått bort
Jag vet vad du menar, jag köper den idén
Låser in mig i mitt fyllefort
Och jag har aldrig varit särskilt smart
Nu för tiden ser jag aldrig klart
Så vi ses fan snart, bröder, vi ses fan snart




Fri vers av Undergång
Läst 1046 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-12-09 17:22



Bookmark and Share


  Nackskott
Helt fantastiskt. Precis som allt annat du skriver.
2012-01-23

  Micky
jag vill skriva något som får dig att orka, någonting som får dig att se hur fint livet kan vara. men jag vet att det är så ofantligt svårt att nå en utsträckande hand när man är nere i djupet... jag vet.
2011-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Undergång
Undergång