Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Melankoli

Jag är en dyster äng
med gräs som slokar
den torra sommaren
har målat sina linjer

En enslig fjäril färdas
med sina breda vingar
när stormen bedarrat
hon stillas glider bort

Jag är en tragisk skog
med ruttna stammar
höstens svarta fötter
kryper längs marken

En tjädertupp vakar
i grantoppens salong
de dystra melodierna
sprids i skymningen

Jag är sorgset berg
med regnvåta stenar
skimrar med farlighet
när gryningen vaknar

En havsörn cirkulerar
kring täta orosmoln
med utspända vingar
strålar dagsländan ut

Jag är en melankoli
som tror på det goda
där molnen är mörka
öppnas solens strålar

En tänkare funderar
över livets frågor
på den vida stranden
färdas svaren bort




Fri vers av ULJO
Läst 595 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-12-10 06:48



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Jättefin är denna, min tanke går till Tove Jansson och hennes kärleksfulla skildringar av melankolin- i mumins värld!
2011-12-10

    ej medlem längre
Vemodsvacker är din fina dikt!

"Jag är en melankoli
som tror på det goda
där molnen är mörka
öppnas solens strålar"
2011-12-10

  Eva Langrath VIP
Fin beskrivning av det melankonin.
2011-12-10

  Eva Helene VIP
Bildrikt beskriver du detta tillstånd. Fint!
2011-12-10

  anits VIP
Vemodsvackert
2011-12-10
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO