Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Framhävda tro




först slutade jag tro på astrologi
sen slutade jag tro på sanningen

nu visar det sig att inget av dem existerar
utom i mitt huvud

därav svårigheter med referenser
jag hade önskat det fanns saker

som verkligen finns









Fri vers (Fri form) av LenaJohansson VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-12-10 16:37



Bookmark and Share


  Magica VIP
Tankeväckande, bokmärker denna.
2011-12-10

  Ronny Berk
svårtolkat, men med ett filosofiskt drag av sökandets sanningar
2011-12-10

  Peter Stjerngrim VIP
Astrologi i vetenskaplig form finns även utanför ditt huvud - sanningen lika så ...
Astrologin såsom verktyg för att dirigera och ge goda råd i våra liv, nej där lär du bli besviken om du går på det du läser i alla dessa stjärnteckenböcker och horoskop i olika format och klass som ges ut ...
Däremot om du kikar på och lär dig lite mer om energiernas uppbyggnad i universum - där stjärnkonstellationerna har en avgörande inverkan på energiflödenas växelverkan och inverkan på allt liv och icke liv ... då kan du till och med få direkt praktisk nytta av astrologin i ditt liv.

När det gäller sanningen så är den tyvärr en ständigt återkommande besvikelse i våra liv - speciellt som den är så förbannat subjektiv och beroende på referenspunkter och perspektiv ...
Men om du förmår att hantera sanningen som en gråskala där den sanning du söker finna för att möta din omvärld inte nödvändigtvis behöver stryka på foten inför denna omvärlds sanning - utan att det finns förhandlingsutrymme för att kunna mötas - då kommer du bli mindre besviken i längden ...

... och kanske finna helt nya sanningar dessutom ...

Att tro på något är förutsättningen för att något överhuvudtaget ska kunna bli av och bli till - Att vara är att varseblivas! Visst kan det låta lite flummigt - men båda teserna har substans och relevans!
Det är när tro blir till religion som det börjar gå snett ...
Så gäller även astrologin och sanningen!
2011-12-10

  PPQ
intressant text:D
2011-12-10

  Larz Gustafsson VIP
Om jag skulle försöka intala mig att Jesus inte finns skulle jag lura mig själv.
Jag vet att jag vet att jag vet att Han lever.
2011-12-10
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP