Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske vi har glömt bort något?


Natten till den 20:e oktober 2011

Över rödögda tv-masters döda sken
på den nattblåa fondens valv
andas stjärnhimlen livsljus:
för dem som inte sover
för dem som är vakna om natten

Nere på jorden TV-blått sken
från något enstaka fönster
hos en fantasilös civilisation
som slutat göra stjärnbildsmönster

En fantasilös civilisation
där den tidlösa kreativiteten falnat
som en övergiven lägereld
när nu elektriciteten snudd fått monopol
på människans uppmärksamhet och tanke

En civilisation som nästan glömt bort
det behagliga ljuset från himlen
som var molnfria natt vilar:
över dem som inte sover
över dem som är vakna om natten




Fri vers av Roger L Svensson
Läst 494 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-12-14 01:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roger L Svensson
Roger L Svensson