Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstens lek

Det singlar ett löv
mot stenlagd väg
och färgglada toner
kring upplyst allé

Små knotiga grenar
som utsträckta händer
mot himlens höjd
söks briljanta ljussken

En mossbelagd stig
till stjärnen den leder
två svanar de simmar
i kärlekens ljuva passion

En upplagd stenmur
blir gräns mot natten
där dansar löven
till lek med vindarna

En trasig grindstolpe
till sommarens äng
där sjunger en lärka
innan höstens seglats

Små vågor på sjön
kring höstens sejour
en tidens klocka
när vintern är på väg

En höstdag så vacker
i regnbågens färg
de faller naturligt
från utsträckta grenar

De löv som singlat
kan bilda en matta
idé för en konstnär
i vackert höst motiv




Fri vers av ULJO
Läst 726 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-12-15 00:53



Bookmark and Share


  mare VIP
Fin dikt
2011-12-16

  anits VIP
En mycket vacker höstdikt
så fint målar du dina ord
till bilder för mig som läser
2011-12-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO