Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lite oredigerat sådär. blandning.


Daxplock


Igår hade jag en bad hair
och hela jag day

på hemmet när jag hälsade på Asta
låg den smälta och åter stelnade glassen
kvar i besticklådan även denna veckan

gafflarknivarskedar låg hopsvetsade

tvätta tvätta medan Asta försökte
orientera sig i tid och rum -

hur lång tid tar det egentligen
att laga hennes talande klocka?

och sedan på stan är alla mössor gjorda av olja
och trånga är dom också,

och kläderna,
de är antingen för snygga
eller för sportiga,

storleken finns men inte identiteten

och på mössorna stod det tryckt
bad hair day
jätteroligt

och en sån dag på stan
ja det är då, när man är på uselt humör
det är då man träffar alla möjliga

får hoppas det förblir varmt hela vintern
men det vore ju synd om barnen
och miljön och världen

om allt bara smälter av alla oljemössor
vi konsumerar, då behöver vi väl

inga mössor mer

om allt fastnar i orörlighet
i livets besticklåda,

om vi faller in i den stora sömnen

eller om vi ligger där och räknar

oljefyndigheter och insparade pengar

på dom gamla
















Fri vers av Gunwale VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-12-15 14:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ibland känns tillvaron absurd ...
2011-12-15

  Nanna X
jag såg ett program där en praktiserande sikh berättade att även en sikh kan ha en bad turban day.
2011-12-15

  lodjuret/seglare VIP
Jag förstår dig inte, ofta nog gör jag det, men just här exempelvis är det som om du talar förbi mig där jag står och slår dövörat till.
2011-12-15

    Shush
SKITBRA.
2011-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP