Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tankar




Det är först nu jag ser

Det är först nu jag ser, ser ondskan som  sipprar genom dina porer....

Min pappa drack men det är inte förrän nu jag ser missbrukaren.  Idag frågar jag mig "hur stod hon ut, min mamma"men svaret får jag inte för de är båda döda. Jag kan bara fantisera, men den närmsta sanningen, om den finns så kan JAG inte få fatt i den. Det kanske inte heller är meningen för svaren på mina undringar hur en efter en i familjen blir alkoholister, är så smärtsamma att bära.

En av mina bröder hann inte sjunka lika djupt, synligt, trots att jag vet att hans inre var en sönderskjuten måltavla.... Hans kropp sa tidigt ifrån, tackade för sig och lade sig för att dö.

Vi sörjde honom så djupt. En avgrund var den tiden, mörkaste mörker. Vi begrät och kunde inte förstå.

När nästa bror valde alkoholen blev det som en pjäs spelad på en scen. En skådespelare, du , min bror. Du har huvudrollen och förresten alla roller. Jag är en statist. Jag går tvärs över scenen utan att du ens lägger märke till det. Jag får inte säga något och försöker jag ropa så når det inte din själ. Dina ögon är redan förstoppade. Din hjärna är smittad av den värsta sortens virus. Virus som det inte finns botemedel för. Tiden, kanske, tiden kanske kan läka dig, jag vet inte, kanske. Jag hoppas iallafall. Hur kunde jag bli den onde, säg mig, hur kunde det bli så. Du själv sa att jag var familjens knutpunkt, men när blev jag den onde som du kallade för idiot.

Jag är patetisk med mina frågor, har jag inte hjälpt dig, stöttat dig, gett dig en säng att sova i? bjudit hem dig till fester, gemenskap....

Ja allt det där har jag naturligtvis gjort men det är inte det du behöver mig till. Du har gjort mig till en  skurk, lögnare, tjuv, svikare. Du tyckte att det var värt att berätta att din kompis behövde bara ett samtal från dig och sen skulle han skada mig.... min bror, skulle se till att någon skadar mig...

Det är ondskan i dig som simmat upp till ytan, hotfull som en blodtörstig haj.

hotfull, så hotfull. Nu ser jag, hur stod hon ut. Svaret vet bara hon medan jag ännu söker.




Övriga genrer av Maiah VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-12-18 00:25



Bookmark and Share


  mare VIP
Jag bara läser, och dras med in i din smärtsamma berättelse..ondskan
finns, och den har bara ett mål : förstöra !
Du är en god kvinna, bless you !
2011-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Maiah
Maiah VIP