Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till min vän Jani som går några mörka dagar till mötes.


Idag är Stockholm tyst

Vi beställde in drinkar efter varandra.
Vi skrattade och vi pratade.
Diskuterade livet och minnen.
Framtiden och gårdagen.

Stapplade fram på de nysnötäckta gatorna med armarna i armkrok.
Log igenkännande mot de berusade stockholmarna.
Och letade upp nästa korg.
Som öppnade dörren till liv och rörelse.

Men idag är Stockholm tyst.

Nu faller tunga snöflingor mot marken.
Och bäddar in staden i tystnad och allvar.
Ingen ler mot mig när jag går över gatan.
Ingen tar min arm när jag håller på att halka till och ramla.
Ingen möter min famlande blick.

Ja idag är Stockholm tyst.

För ingen vet vad de ska säga.
Det finns inga ord som lindrar.
Det finns inga kläder för detta oväder.

Så vi är tysta i Stockholm idag.

Men vi kan vara tysta tillsammans du och jag.
Ge mig din hand så är vi tysta tillsammans.
Ge mig din arm så ska jag hålla i dig medan du ramlar.
Det är min tur nu.
Det är min tur.




Fri vers av Glittra G
Läst 371 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-12-19 12:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ett skrattande, leende och igenkännande brus som sedan mynnar ut i en total och kompakt tystnad. I en text som börjar i sorl och lycka så vänds så småningom livet och rörelsen till något så betydligt mycket tyngre och allvarligare när de mörka dagarna kommer en till mötes. Drinkarna förbyts mot tunga snöflingor och halka och de glada armkrokarna tycks numera tillhöra det förflutna, och över allt detta tronar också en känsla av förlägen ensamhet där ingen riktigt vet vad man ska säga för att bemöta sorgen. Ändå finns det trots allt något ömsint och djupt omsorgsfullt i dikten. Något stödjande, deltagande och mycket solidariskt som kanske inte finner så många ord men som likväl betyder så väldigt mycket när man bara sitter tysta tillsammans. Och kanske behövs det heller inte just så mycket mer. Handen är utsträckt, den förmedlar värme och någon finns där som tar emot. I många stycken tycker jag att den här dikten är starkt berörande. Det är precis som att den bär sorgflor, men trots att den beskriver mycket svärta så finns där också en djup mänsklig glöd och ett hjärta som kanske kan hela, läka och försona allt det där som ibland går förlorat i fallet.
2011-12-19

  Lennart Bång
Vacker. Sorglig.
2011-12-19

    Lars Gullberg
Först Glittra G...va kul !!!
777 gamla vän minns du ?

Sedan denna text
själva innebörden är glimrande
den..., ja den ger sådant hopp

Du ritar ju nyckeln till dörren
jag försöker skriva
här är ju själva meningen

så fint
välkommen igen

eller du kanske skrivit ett tag
kan ske

Ha de gott

Lars
2011-12-19

  Tina-sol
Tror att jag blev ledsen nu :(
2011-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G